Exposició sobre el monestir de Cabrera, amb investigadors de l’ICAC

 

 

 

 

L’investigador adscrit a l’ICAC Mateu Riera és comissari de l’exposició “El monestir de Cabrera. Segles V a VIII dC”, juntament amb Maria Magdalena Riera Frau.

 

La mostra estarà oberta del 15 de març al 15 de juny del 2014 al Castell de Bellver. Museu d’Història de la ciutat (Palma, Mallorca).

 

L’ICAC és una de les institucions col·laboradores de l’exposició. En concret hi han col·laborat la Dra. Isabel Rodà (investigadora adscrita de l’ICAC), la Dra. Anna Gutiérrez Garcia-Moreno (responsable fins al 2013 de la Unitat d’Estudis Arqueomètics de l’ICAC) i Josep Maria Puche (responsable de la Unitat de Documentació Gràfica de l’ICAC).

 

Fa més de 13 segles que va existir a Cabrera un monestir de monjos del qual conegut només gràcies a una carta conservada del papa Gregori Magne de l’any 603 dC.

 

Des de fa 15 anys, un equip d’arqueòlegs coordinat des de l’Ajuntament de Palma ha fet treballs de prospecció i d’excavació (foto) que han permès començar a conèixer com va ser aquella comunitat monàstica.

 

En la mostra s’exposen els descobriments més significatius i es contextualitzen en el món del monacat cristià dels segles V a VIII dC, un temps en què les illes Balears formaren part del territori primer, del Regne Vàndal i, a continuació, de l’Imperi Bizantí.

 

El contingut de l’exposció prové del Projecte de recuperació, consolidació i museïtzació del monestir bizantí de Cabrera, coordinat des de la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, i codirigit per Maria Magdalena Riera Frau i Mateu Riera Rullan. Un equip de direcció al qual s’han sumat María José Rivas, Josep Maria Puche (ICAC) i Julio Miguel Román.

 

 

Més informació

 

“Confirmem la cronologia del monestir bizantí de Cabrera”, entrevista a Josep Maria Puche (2011)

COMPARTEIX: