Presentat el llibre de l’ICAC ‘Hispaniae. Las provincias hispanas en el mundo romano’

 

 

El llibre Hispaniae. Las provincias hispanas en el mundo romano (sèrie Documenta, 11) es va presentar a la seu de la UNED de Tudela (Navarra) el dilluns 22 de juny a les 18 hores. Aquest acte formava part de la IV Semana Romana de Cascante.

 

 

Presentació HispaniaePresentació Hispaniae taula

 

Imatge de la sala on es va presentar el llibre i aspecte de la taula, presidida per Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, i per Luis J. Fernández, director del Centro Asociado de la UNED de Tudela. Als extrems, Javier Cabrero (esquerra) i Javier Andreu (dreta), editors de l’obra juntament amb Isabel Rodà.

 

 

 

Hispaniae recull les ponències de la III Reunión de Tudela sobre Historia Antigua, que va tenir lloc a Tudela (Navarra) els dies 18, 19 i 20 d’abril de 2007, organitzada pel Centro Asociado de la UNED de Tudela i amb el suport, entre d’altres, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

 

Les ponències estan dividides en tres grans apartats:

Pars I: Imago Hispaniarum. En torno a las fuentes sobre las Hispaniae

Pars II: Hispaniae ex Roma. La presencia de las Hispaniae en la historia de Roma

Pars III: Roma ex Hispania. Las Hispaniae como provinciae del Imperio

 

Hispaniae

 

 

Els editors són Javier Andreu Pintado (UNED), Javier Cabrero Piquero (UNED) i Isabel Rodà de Llanza (directora de l’ICAC), i a més d’articles d’ells tres el manual recull articles dels especialistes següents: Javier Cabrero Piquero, Manuel Bendala Galán, Francisca Chaves Tristán, Juan Manuel Abascal Palazón, Ángel A. Jordán Lorenzo, Mirella Romero Recio, José Mª. Blázquez Martínez, Francisco Pina Polo, Antonio Alvar Ezquerra, Pilar Fernández Uriel, Antonio Caballos Rufino, Patrick Le Roux, Lázaro Lagóstena Barrios, Pedro Otiña Hermoso, Pablo Ozcáriz Gil, Carmen Castillo García, Francisco Javier Navarro, Juan Francisco Rodríguez, Neila Estela García Fernández, Enrique Melchor Gil, Trinidad Nogales Basarrate, Fernando Lozano i Jaime Alvar, Marta González Herrero, Carmen Santapau Pastor, José d’Encarnação i Christian Witschel.

 

COMPARTEIX: