El director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès, i l’investigador de l’ICAC i catedràtic de la URV i investigador de l’ICAC Joaquín Ruiz de Arbulo faran dues xerrades magistrals sobre la cultura del vi i la cuina el dilluns 30 d’abril a les 20:30 h en el marc del festival Tarraco Viva.
Aquest acte serà l’inici de la tercera edició del Convivium, el banquet romà que s’organitza dins de les 3s jornades gastronòmiques Tàrraco Taula (de l’11 al 27 de maig). Enguany, l’àpat tindrà lloc al Seminari, al claustre de la capella de Sant Pau (carrer de Sant Pau, 4).
La trobada gastronòmica proposa reviure un banquet de l’antiga Roma i està elaborat pels restaurants Llagut, Cócvla, La Xarxa, Àpats Quattros i Ares i la pastisseria Velvet MGL. També compta amb la col·laboració del forn de pa Jordi Andreu Generació, la cervesa Rosita i els cellers 9+, Frisach, Carlània i Orto Vins.
El banquet inclou 10 plats, 2 postres, pa romà artesà i bufet lliure de vins i cervesa, i val 30 euros. Es pot reservar i comprar les entrades als restaurants participants.
A més, el grup de reconstrucció històrica Thaleia recrearà la quotidianitat d’un banquet romà amb tots els seus personatges. Publius, acompanyat de la seva dona Clàudia i d’alguns dels músics i familiars, ha ofert gentilment casa seva per fer la celebració. Entre els habitants de Tarraco ha corregut la veu que és un gran banquet i que caldria afanyar-se a reservar per no quedar-se sense lloc. Carles Segarra, en nom de Tarraco a Taula, li ha agraït la seva hospitalitat i li ha assegurat que els vins, la cervesa i les viandes que hi portaran seran del grat dels convidats.