El treball de camp i l’experiència pràctica en excavacions és una part molt important de la formació en arqueologia.
Seguint la seva línia de treball en formació avançada, l’ICAC co-organitza el IV Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda, que s’orienta específicament a l’arqueologia tardoantiga, la seva cultura material i la seva problemàtica històrica.
El curs, organitzat per l’ICAC i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, tindrà lloc del 29 de juliol al 16 d’agost de 2019, al jaciment de València “la Vella”. El curs compta amb 20 places i s’adreça a estudiants de grau i de postgrau de l’àmbit de l’arqueologia.
El programa d’activitats combina diàriament el treball de camp al jaciment amb tasques de tractament i anàlisi de resultats, així com diverses activitats paral·leles (conferències, sessions teòriques i visites a jaciments de l’entorn).
Programa complet del curs, amb tota la informació pràctica i d’inscripció.
Fitxa d’inscripció (enviar per correu electrònic a activitats@icac.cat).
Inscripció oberta fins el 9 de juny
El IV Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda és una ocasió única de conèixer de més a prop la metodologia bàsica d’excavació i d’anàlisi arqueològica, però també de treballar en un jaciment molt especial, com és el de València “la Vella”.
València “la Vella” és un jaciment d’època visigoda del municipi de Riba-roja de Túria situat a uns 16 km de la ciutat de València. És un enclavament emmurallat situat dalt d’un turó en una ubicació espectacular sobre el riu Túria, a uns 2 km del palau de Pla de Nadal i dins del Parc Natural del riu Túria. És un recinte fortificat d’unes 4,5 ha. d’extensió i on s’han desenvolupat escasses intervencions arqueològiques. Un indret gairebé inèdit i fonamental per a comprendre la transformació del territori de Valentia entre el període visigot i musulmà. Per la seua especial situació defensiva, no es descarten troballes de períodes anteriors, tal com va succeir posteriorment a la Guerra Civil, quan aquest promontori formà part de la línia de defensa de València, de la qual es veuen restes per tot el jaciment i que també seran objecte d’una intervenció paral·lela per part d’un grup de recuperació de la Memòria Històrica.
Visiteu la col·lecció de models 3D del jaciment de València “la Vella” a la plataforma Sketchfab.
D’altra banda, es preveu la celebració del IV Cicle de Conferències a Riba-roja de Túria durant el transcurs del curs. El contingut de les conferències està directament relacionat amb el curs i quedarà integrat en la seva programació.