Un equip del grup de recerca ArPA-LIRA està prospectant a una zona boscosa del centre de França per a documentar unes pedreres que podrien haver estat explotades en època romana.
Els investigadors Marie-Claire Savin, Andrea Collado i Jordi Oliver, membres de la Unitat d’Estudis Arqueomètrics (UEA) de l’ICAC, s’han desplaçat a les àrees de Nièvre i l’Alier (França) a fi de documentar unes pedreres que podrien haver estat explotades en època romana.
D’aquesta manera, l’equip obtindrà informació valuosa per a determinar les característiques del marbre de la zona i poder establir així la procedència de les peces arqueològiques i, també, l’àrea de distribució de les diferents varietats documentades a la zona.
Aquesta intervenció s’emmarca en un projecte de la Unitat d’Estudis Arqueomètrics (UEA) sobre peces arqueològiques fetes en marbre a França i en què va aflorar la necessitat de documentar les pedreres d’aquesta zona central de França per comprovar si les peces que actualment són objecte d’estudi van ser elaborades amb marbre de Châtelperron i Chiddes.