El grup de recerca GIAP de l’ICAC-CERCA s’incorpora a la Xarxa AccessCat per treballar l’accessibilitat a l’arqueologia.
La Xarxa AccessCat (Xarxa d’Innovació en Accessibilitat de Catalunya: Mitjans, Educació i Cultura) és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per fomentar l’accessibilitat a la informació i la comunicació, fent de pont entre el món de la investigació i el teixit social i empresarial.
La Xarxa AccessCat promou i desenvolupa la transferència i valorització de resultats de recerca en accessibilitat.
S’han incorporat també a la xarxa els grups de recerca GRIHO (UdL), que treballarà l’accessibilitat digital, i Neolcyt (UAB), que treballarà la comunicació clara.
L’objectiu principal de la Xarxa és la creació de solucions innovadores que satisfacin les necessitats d’una societat diversa i contribueixin a l’accés igualitari a la informació, la cultura i l’educació, tal com estableix la Declaració dels Drets Humans (adoptada i proclamada per l’Assamblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948).
Des de la seva creació, el primer de gener de 2023, la Xarxa AccessCat ha estat impulsada pel suport i finançament del Departament de Recerca i Universitats (2021XARDI00007) de la Generalitat de Catalunya.
Després de formalitzar oficialment la signatura de l’addenda al conveni d’AccessCat, els membres del grup de recerca GIAP podran participar de ple dret en totes les activitats, reunions i convocatòries dirigides als membres d’AccessCat.
L’adhesió del GIAP a la xarxa respon al seu compromís i treball en l’accessibilitat a l’arqueologia en entorns educatius, museístics i de l’administració pública.
El Dr. Josep Maria Palet serà el representant de l’ICAC-CERCA en el Consell de la Xarxa i la Dra. Marta Flórez la representant del GIAP.
Sobre l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC-CERCA)
L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC-CERCA) és un centre CERCA creat com a consorci el 2003 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili. És una institució catalana amb vocació internacional, puntera en la recerca i conservació del patrimoni arqueològic. Té la seu a Tarragona, ciutat reconeguda com a Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000. Els seus investigadors i investigadores treballen per comprendre el passat a través de l’estudi de les restes arqueològiques i promoure la preservació del llegat històric. Som CERCA!
Per a més informació, visiteu el lloc web de l’ICAC a www.icac.cat.