L’ICAC disposa de diversos laboratoris científics i infraestructures tècniques per a desenvolupar la seva recerca i col·laborar amb altres centres i institucions.
Laboratori de Bioarqueologia
El Laboratori de Bioarqueologia (arqueobotànica i arqueozoologia) compta amb les instal·lacions i infraestructures necessàries per a l’estudi de material bioarqueològic (fauna, llavors, carbons, etc.). Les seves instal·lacions s’utilitzen per a la docència i la recerca a nivell nacional i internacional.
Compta amb col·leccions de referència d’ossos d’animals i de llavors per a l’estudi del material arqueològic, aixó com atles de referència i equipament de microscòpia òptica i escàners. Disposa d’una zona bruta on rentar i flotar el material, i d’una zona neta on dur a terme la seva classificació i anàlisi.
La seva activitat es centra en:
- Informació i assessorament sobre tractament i estudi de material bioarqueològic
- Rentat, flotació i selecció de mostres sedimentàries per a l’obtenció de carbons i llavors carbonitzades
- Estudis de material bioarqueològic
Laboratori d’Arqueologia Computacional
El Laboratori d’Arqueologia Computacional és un espai creat per donar suport a investigadors interessats en el desenvolupament d’aplicacions computacionals per a l’estudi del passat: aplicacions geoespacials (teledetecció i SIG), geoestadística, reconstrucció 3D i modelització, anàlisi de xarxes, simulació i aplicacions d’intel·ligència artificial (machine learning, deep learning).
Els membres del laboratori col·laboren en el disseny i desenvolupament d’aplicacions informàtiques específiques per a projectes de recerca en arqueologia.
Laboratori d’Arqueometria i Materials Lítics
En relació amb l’activitat de la Unitat d’Estudis Arqueomètrics, des del laboratori es treballa l’optimització de les tècniques analítiques en la seva aplicació a materials arqueològics, així com l’experimentació de noves tècniques per a valorar la seva utilitat i rendibilitat arqueomètrica.
Responsable
Marie-Claire Savin (UEA)