Investigating the emergence and development of urban centres in the Roman Empire through the trade of food plants
Investigating dietary habits of the eastern Iberian Peninsula in the Roman period: Puig Castellar and Guissona during the 2nd c. BCE to the 3rd c. ACE
Cooking and eating in the Roman west: new insights into the foodways of the inhabitants of Iesso and Puig Castellar of Biosca
An interdisciplinary approach to food economy in the western Roman Empire: archaeobotanical remains and ceramic residue analysis of Iesso
Landscapes of transhumance. Historical and environmental characterization of agro-sylvo-pastoral practices in Maritime Alps (Piedmont, Italy) between the 12th and 20th century
Pràctiques agroramaderes a Aiguafreda de Dalt (Aiguafreda, Vallès Oriental) durant l’Antiguitat Tardana (segle VII n.e.)
Els paisatges culturals d’alta muntanya, un exemple per a la transferència del coneixement en arqueologia
Lucius Horatius y los sellos más antiguos sobre ánforas de aceite del sur de Hispania. Consideraciones a partir del hallazgo de nuevos ejemplares
Comencem 2024 amb tres I+D innovadors amb què explorarem nous aspectes de la vida quotidiana, l’alimentació i el comerç exterior a la Mediterrània en l’antiguitat