tempus

Tempus Project: Network for Post Graduate Masters in Cultural Heritage and Tourism Management in Balkan Countries (CHTMBAL)

Des del 2011 l’ICAC participa en el programa europeu Tempus finançat per la Unió Europea (UE) amb l’objectiu de millorar les infraestructures i sistemes educatius de països no membres de la UE i de compensar-ne les carències.

Gràcies a la resolució positiva d’aquests ajuts, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica ha estat un dels membres executors del projecte “Network for Post Graduate masters in Cultural Heritage and Tourism Management in Balkan Countries” (CHTMBAL) (TEMPUS PROGRAMME 517471-TEMPUS-1-2011-1-IT-TEMPUS-JPCR).

Aquest projecte ha tingut una durada de 3 anys, i ha estat prorrogat fins el curs 2014-2015. Està liderat per la Università G. d’Annunzio Chieti-Pescara amb la col·laboració de 10 centres universitaris i de recerca, entre els quals hi ha l’ICAC.

L’objectiu principal d’aquest projecte ha estat crear una xarxa de programes de postgrau sobre patrimoni cultural i gestió turística als països balcànics amb la finalitat de crear especialistes i gestors que ajudin a convertir el patrimoni cultural d’aquests països en un focus d’atracció turística que reverteixi positivament en la seva economia i transformació.

El centres europeus participants són els següents:
  1. “Alexander Moisiu” University of Durres – Albània (UAMD)
  2. Institut Català d’Arqueologia Clàssica – Tarragona- Espanya (ICAC)
  3. Instituti i Monumenteve te Kultures “Gani Strazimiri”- Tirana – Albània (IMK)
  4. Antiquity of Southeastern Europe Research Centre University of Warsaw – Polònia (OBA)
  5. Economic Faculty Shkodër University “Luigj Gurakuqi” Shkodër – Albània (U-SH)
  6. SVIMAP Network Napoli- Italia (SVIMAP)
  7. World University Service Kosova Committee – Pristina – Kosovo (WUS)
  8. University of Prizren- Prizren- Kosovo (UPPZ)
  9. Università Telematica “Leonardo da Vinci” Torrevecchia Teatina – Itàlia (UNIdaV)
  10. Alma Mater Studiorum Università di Bologna – Itàlia (UNIBO)

Aquest programa s’implantarà de manera pilot a la University of Shköder d’Albània i, més tard, un cop la xarxa estigui consolidada, s’aplicarà també a l’Alexander Moisiu University of Durres (Albània), a la World University Service Kosova Committee (Pristina, Kosovo) i a la University of Prizren (Kosovo).

Web del projecte: http://www.chtmbal.eu/