El proper diumenge 5 de setembre, no us perdeu la sortida guiada pels vestigis arquelògics dels espais ramaders d’època medieval i moderna a pocs metres de l’alberg del Pic de l’Àliga, a la Coma del Clot.
Activitat gratuïta! Sortida interpretativa organitzada per l‘equip de recerca en Arqueologia del Paisatge (GIAP), Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, i el Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser.
#Arqueoruta! Descobrirem el patrimoni arqueològic del Parc Natural de la mà dels arqueòlegs que l’han estat estudiant els darrers anys. El director de l’ICAC, Josep Maria Palet, ens ajudarà a interpretar sobre el terreny els vestigis de l’entorn de la Coma del Clot.
Consulta la fitxa tècnica d’aquesta arqueoruta per a més informació sobre l’itinerari.
Ruta lineal amb poc de desnivell seguint el GR11-7 en direcció al serrat de les Pedrisses fins abans d’arribar al camí dels enginyers que comunica Vall de Núria amb la Vall de Coma de Vaca. Ruta molt accessible on podem apreciar dos conjunts patrimonials en bon estat de conservació situats al vessant de la Coma del Clot i les Pedrisses a pocs metres del camí. En aquesta àrea la presència d’orris ben conservats similars al de la Coma de Gombrèn o a d’altres estudiats a la zona de la vall del Freser ens mostren com era el sistema per munyir les ovelles i la producció del formatge a l’època medieval i fins a inicis del segle XX.
Activitat amb inscripció prèvia
Inscripcions a pnterfreser.tres@gencat.cat
Punt de trobada:
Coneixeu les arqueorutes? Llegiu en aquest post l’origen i presentació d’aquesta proposta de patrimonialització, dissenyada per Josep Maria Palet i Pau Olmos.
Notícies relacionades:
«Arqueorutes: itineraris d’interès arqueològic. Un exemple de transferència del coneixement», 12 de juliol de 2019.
«Cap de setmana de presentació de les Arqueorutes al Parc Natural Ter-Freser», 27 de juliol de 2019.
Campanya 2017: “Primers passos per posar en valor el patrimoni arqueològic de les capçaleres del Ter i Freser”
Campanya 2016: “Voldríem donar vida al patrimoni arqueològic del Pirineu”
Campanya 2015: “Tenim un nou gran assentament ramader d’alçada del Neolític”
Campanya 2014: “A la plana litoral empordanesa el paleosòl antic pot estar a 15 metres de profunditat”; “La geoarqueologia permet integrar arqueologia i paleoambient”
Campanya 2013: “El model ciutat-territori romà també es va instal·lar al Pirineu”
Campanya 2012: “En època romana el Pirineu oriental el connecta l’activitat minerometal·lúrgica”
Campanya 2011: “Hem documentat hàbitat d’època romana a alta muntanya per primera vegada”
Campanya 2010: “Volem explicar la relació històrica plana-muntanya a través de la transhumància al NE de Catalunya”