Coordinador: Josep Guitart
Institució finançadora: Ajuntament de Guissona, Universitat Autònoma de Barcelona, Institut d’Estudis Catalans i ICAC.

Resum

Des de l’any 2004 l’ICAC participa activament en la recerca arqueològica i transmissió del coneixement de la ciutat romana de Iesso, en estreta col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Ajuntament de Guissona.

Descripció

Els resultats obtinguts en el projecte de “Recerca Arqueològica a Iesso (Guissona)” han permès la inauguració l’any 2011 del Parc Arqueològic de la ciutat de Iesso i de la renovació museística del Museu-Centre d’Interpretació Eduard Camps de Guissona.

Els treballs arqueològics aporten nous continguts a les actuacions de difusió i han capacitat l’assessorament tècnic del projecte arquitectònic executat durant la construcció del nou parc arqueològic. La documentació gràfica i l’aplicació de noves tècniques de georeferenciació han permès incrementar els recursos pedagògics i el desenvolupament d’una audioguia del Parc.

També s’ha col·laborat en l’elaboració d’un nou audiovisual incorporat en la visita del Museu-Centre d’Interpretació. Aquesta activitat va ser mereixedora del premi Musa 2012 de la Fundació Auriga a la Millor Exposició Permanent.