Tarragona
La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que té lloc en 300 ciutats de 30 països d’Europa alhora i des de l’any 2018 s’organitza a les comarques de Tarragona. Acosta la recerca, la innovació i els seus protagonistes al públic de manera planera.
Sota el lema “Recerca pel canvi”, investigadors i investigadores de la Universitat Rovira i Virgili -que coordina i organitza l’esdeveniment- imparteixen tallers i xerrades divulgatives juntament amb els centres CERCA del territori: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.
-
L’activitat central serà la Fira de tallers, divendres 27 i dissabte 28 de setembre, a la plaça Corsini de Tarragona.
-
Del 25 al 29 de setembre es faran xerrades a escoles i instituts. Des de l’ICAC-CERCA, la investigadora predoctoral Maria Anguera (MIRMED) hi participa amb la xerrada “Què és l’arqueologia? Un exemple aplicat a l’època ibèrica” (a l’INS Pons d’Icart de Tarragona)i l’investigador postdoctoral David Montanero (MIRMED) hi participa amb la xerrada “Qui eren els fenicis? Què és l’arqueologia? Una forma senzilla de conèixer i entendre el passat” (a l’Escola Riera Alta de Santa Coloma de Gramenet).
-
Dijous 26 de setembre se celebrarà una nova edició del cicle de Microxerrades, a Reus.
-
Divendres 4 d’octubre celebrarem també una jornada de tallers científics a Tortosa.
Consulta a la web de la Nit de la Recerca tota la programació