Tarraonga (plaça d'en Rovellat, s/n)
L’ICAC celebra els seus primers 20 anys, des de la seva creació, la tardor de 2022.
Per a celebrar-ho, hem organitzat un acte de celebració que tindrà lloc a la seu de l’ICAC, a Tarragona, el proper divendres 14 d’octubre. L’acte tindrà un format de seminari científic i commemoratiu, amb intervencions de diverses autoritats i persones vinculades a la història de l’ICAC.
Programa de l’acte de celebració del 20è aniversari de l’ICAC
10 h. Presentació
Josep Maria Palet, director de l’ICAC. Parlaments de: Honorable Conseller Senyor Joaquim Nadal i Farreras (Consell de Recerca i Universitats), Joan Gómez Pallarès (Director General de Recerca, Generalitat de Catalunya), Jordi Diloli Fons (vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV) i Lluís Rovira (director de la Institució CERCA)
10.30 h. Seminaris
10.30 h. “Investigaciones geoarqueológicas y paleoclimáticas en la costa de Empúries. Resultados de una excelente y duradera colaboración entre el MAC-Empúries y el DAI-Madrid”. Dirce Marzoli. Directora de l’Institut Arqueològic Alemany-Madrid (DAI) i membre del Consell Científic Assessor de l’ICAC.
11.00 h. Debat, amb moderació de M. Carme Belarte, professora d’investigació ICREA adscrita a l’ICAC.
11.15 h. “Taking a HumAnE (human-animal-environment) approach to Archaeology”. Naomi Sykes. Lawrence Professor d’Arqueologia a la Universitat d’Exeter (Regne Unit) i membre del Consell Científic Assessor de l’ICAC.
11.45 h. Debat, amb moderació de Lídia Colominas, investigadora Ramon y Cajal de l’ICAC.
12.00 h. Pausa
12.20 h. L’ICAC, 20 anys d’història
12.20 – 12.40 h. L’ICAC i l’Arqueologia Clàssica. Isabel Rodà. Catedràtica Emèrita d’Arqueologia de la UAB i investigadora adscrita de l’ICAC (ArPA).
12.40 – 13.00 h. L’ICAC, els orígens. Josep Guitart. Catedràtic Emèrit d’Arqueologia de la UAB i investigador adscrit de l’ICAC.
13.00 h. Cloenda i aperitiu
L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) és un centre CERCA creat com a consorci el 2003 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili. Té la seu a Tarragona, ciutat reconeguda com a Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000, i està especialitzat en la recerca i formació avançada en arqueologia clàssica.
#SomCERCA!