Tarragona
Aquest 2021, la Nit Europea de la Recerca a Tarragona recupera la presencialitat, amb el lema “Recerca pel canvi”. Tota la informació, aquí i a la web oficial de la Nit de la Recerca.
Entre altres activitats, la tarda i vespre del divendres 24 de setembre, a la plaça Corsini de Tarragona celebrarem la fira de tallers científics. Prop d’una trentena de propostes experimentals per a públic familiar de diverses edats ocuparan aquest espai durant tota la tarda i fins al vespre. A més, s’habilitarà l’espai European Corner, on els investigadores i les investigadores que s’hi hagin inscrit prèviament podran presentar al públic en general la recerca que fan.
L’ICAC participa a la fira de tallers científics de la plaça Corsini amb quatre tallers:
- “TarrAcro-polis, un viatge científic de 2.000 anys d’història”. Mitjançant les tecnologies de construcció de models tridimensionals, podrem fer un recorregut virtual per l’acròpolis de Tàrraco i observar les principals construccions romanes d’aquest emplaçament tan singular. Una oportunitat única per conèixer un dels fenòmens històrics i arquitectònics cabdals de la ciutat de Tarragona.
- “Sense cotxe ni navegador, per les rutes del món romà”. Us sembla que trigueu massa temps a desplaçar-vos per anar a la feina, a comprar o a la platja? Moure’s per les vies romanes sí que era tot un món! Un joc amb mapes fent servir la cartografia digital i la digitalització de les vies romanes. A càrrec de l’investigador Pau de Soto.
- “La teva gran boda grega”. En el món grec antic un casament era un moment especial per a tota la família. Guarnir i vestir la núvia era un procés llarg en què participava tota la família. En aquest taller veureu com es banyava, es vestia i es maquillava la núvia el dia del seu casament. Per fer-ho, aprendreu com es feia el maquillatge a l’antiguitat, amb quins colors es vestia la núvia i quines joies i pentinats estaven de moda. A càrrec de la investigadora postdoctoral Elena Duce.
- “Quines dones científiques coneixes?”. Us donem l’oportunitat de descobrir en pocs minuts algunes de les dones més importants de la història. Jugant els posarem cara i coneixerem les principals aportacions que han fet a la ciència. A càrrec de la investigadora predoctoral Maria Rueda.
Us esperem a la plaça Corsini! Sense registre ni reserva prèvia, però amb aforament limitat.