V Congrés Tarraco Biennal

Dates: 25/11/2021 - 27/11/2021
Aula Magna del Campus Catalunya, URV
Tarragona (avinguda Catalunya, 35)
Organitza: ICAC, ICAC, URV

‘Ports romans. Arqueologia dels sistemes portuaris’ és el títol del cinquè congrés internacional d’Arqueologia i Món Antic de Tarragona, Tarraco Biennal, que tindrà lloc a Tarragona del 24 al 27 de novembre, a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV (respectant escrupolosament les mesures de seguretat per Covid).

Programa

El congrés, que s’havia de celebrar el novembre de 2020, va quedar ajornat per l’emergència sanitària. Ara es recupera sota l’organització conjunta de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), i sota la direcció d’Ada LasherasJoaquín Ruiz de Arbulo i Patricia Terrado. La trobada se celebra a finals de novembre per coincidir amb la data de la declaració de Tàrraco com a conjunt Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Les ponències es presentaran al congrés el 25 i 26 de novembre en sessions de matí i tarda. Dissabte 27 es tancarà la trobada amb visites culturals al Museu del Port i al Museu Nacional Arqueològic. Podeu consultar tota la programació al tríptic del congrés.

Programa

El congrés Tarraco Biennal és una iniciativa que va arrencar el 2012 la Fundació Privada Mútua Catalana amb la voluntat de situar Tarragona com a capital de la recerca i els estudis científics en matèria d’arqueologia. Ara, la direcció dels congressos recau en la URV i l’ICAC en el si d’una comissió científica formada per totes les institucions de la ciutat relacionades amb l’arqueologia i el patrimoni: el Museu d’Història de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Arquebisbat de Tarragona.