Arnau Carbonell Puigventós

Investigador predoctoral (R1), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia del paisatge (GIAP).
Camps d'expertesa: Arqueologia del paisatge, Arqueologia d'espais altimontans, Arqueomorfologia, GIS.
Codi ORCID: 0000-0003-4993-0295
acarbonell@icac.cat
Breu currículum

Graduat en arqueologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2016). Es va començar a especialitzar en els sistemes d’informació geogràfics amb el seu treball de Fi de Grau, Caracterització de l’or dins de la península Ibèrica: anàlisi i interpretació dels patrons de distribució a partir dels elements traça.

Posteriorment va realitzar el Màster en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfiques impartit pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) a la Universitat Autònoma de Barcelona per tal d’ampliar i especialitzar els seus coneixements en aquests camps. El seu treball de final de Màster, de caràcter més tècnic, Creació d’un servidor de mapes per al catàleg de béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell [PEP]BAMAS, participà activament en el Pla Especial de Protecció de la ciutat de Sabadell, amb col·laboració de Culturània SCP.

Els darrers anys va treballar com arqueòleg professional vinculat al món de la gestió i la difusió patrimonial.

Actualment és membre de l’equip de recerca Landscape Archaeology research group (GIAP), com a investigador predoctoral, on desenvoluparà la seva tesi doctoral titulada Estructuració i dinàmiques d’ocupació dels espais altimontans pirinencs orientals. Un estudi arqueomorfològic entre la plana de la Cerdanya i l’alta muntanya, sota la codirecció del Dr. Josep Maria Palet i el Dr. Hèctor A. Orengo.

Aquest treball es desenvolupa gràcies a una beca FPI concedida pel Ministeri de Ciència, Innovació y Universidades dins del projecte I+D Trans Lands: Transported Mediterranean landscapes: an integrated analysis of long-term land-use dynamics at both sides of the Mediterranean (PGC2018-093734-B-I00), liderat per Dr. Josep Maria Palet i el Dr. Hèctor A. Orengo.