Oriol Cuscó Badia

Investigador predoctoral (R1), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia Protohistòrica.
Camps d'expertesa: Món ibèric a Catalunya, Protohistòria, Arqueologia de la guerra, GIS.
Codi ORCID: 0000-0001-8015-5915
ocusco@icac.cat
Breu currículum

Graduat en Arqueologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2014), amb menció en Arqueologia Clàssica. Es va començar a especialitzar en el món ibèric, i concretament en els seus sistemes defensius, amb el seu Treball de Fi de Grau, titulat “Nova aproximació a la funció de les fortificacions ibèriques”, dirigit per David Asensio. Durant el seu pas per la UAB va realitzar pràctiques a diversos jaciments, entre els quals destaca el poblat ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), i va ser becari de col·laboració al laboratori d’arqueologia del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana.

Posteriorment va realitzar el Màster interuniversitari en Arqueologia Clàssica (Universitat Rovira i Virgili – Institut Català d’Arqueologia Clàssica – Universitat Autònoma de Barcelona) (2017), que va concloure amb el Treball de Final de Màster titulat “Caracterització de les fortificacions a la Laietània durant l’ibèric ple (450-200 aC)”, dirigit per la doctora Carme Belarte. Paral·lelament, va començar a col·laborar amb l’equip d’Arqueologia Protohistòrica de l’ICAC, participant als seus projectes i excavacions arqueològiques, com a l’establiment rural de Rabassats (Nulles) i al fortí romà republicà de Costa de la Serra (La Secuita).

Actualment es troba realitzant la seva tesi doctoral, titulada “Caracterització de les fortificacions ibèriques a Catalunya” i dirigida per la doctora Carme Belarte (ICREA-ICAC) i pel doctor Pau Olmos (ICAC). Aquest treball, iniciat en el marc d’un contracte FI de la Generalitat de Catalunya, es desenvolupa actualment gràcies a un contracte FPU concedit pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.