Breu currículum
Graduat en Història per la Universitat Rovira i Virgili l’any 2019, amb la menció de “Prehistòria, Arqueologia i Història fins al primer Mil·lenni”. A partir del seu Treball de Fi de Grau, un projecte d’arqueologia experimental titulat “El vi fa dos mil anys. Conreu, elaboració i anàlisi de dos vins segons els procediments clàssics i actuals” i dirigit pel Dr. Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC), va començar a especialitzar-se en el cultiu de la vinya i la producció de vi durant l’antiguitat. Durant els seus estudis de grau, va participar en excavacions arqueològiques portades a terme per l’equip de Protohistòria de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, grup d’investigació dirigit per la Dra. Maria del Carme Belarte (ICREA-ICAC), en jaciments com Rabassats (Nulles), Mas Cap de Ferro (Nulles) o la Costa de la Serra (La Secuita).
Un cop va acabar el grau, va cursar el màster d’Arqueologia Clàssica de la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Universitat Autònoma de Barcelona, el qual va acabar l’any 2021 obtenint el premi extraordinari de final d’estudis. Durant el transcurs del màster, va obtenir la beca PIR (Programa d’Iniciació a la Recerca) oferta per l’ICAC i desenvolupada amb l’equip de Protohistòria de la mateixa institució. La present beca també va concloure amb la realització del Treball de Fi de Màster titulat “El fortí romà de la Costa de la Serra (la Secuita, el Tarragonès). Anàlisi morfològica, funcional i material”, dirigit per la Dra. Maria del Carme Belarte (ICREA-ICAC) i el Dr. Joan Canela (ICAC).
També va ser premiat, l’any 2019, amb la VI Beca Emili Giralt i Raventós, oferta pel VINSEUM Museu de les Cultures del Vi a Catalunya (Vilafranca del Penedès), amb el projecte titulat “El vi romà com a antecedent de l’actual. Recerca en el món vitivinícola romà i elaboració d’un vi seguint les fonts clàssiques”, sota la direcció del Dr. Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC). De la investigació realitzada en el marc de la beca, durant l’any 2020, en va resultar la publicació titulada “De Re Vinaria. Estudi diacrònic del conreu de la vinya, la producció de vi i el seu consum al nord-est peninsular durant l’Antiguitat (segles VII a.n.E. VIII d.n.E.)”, editada per Publicacions URV i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi a Catalunya.
El mes d’abril del 2022 va començar la seva tesi doctoral, titulada “Activitats artesanals al NE peninsular de la protohistòria a la romanització (s. III aC – s. I/II dC)“, dirigida per la Dra. Maria del Carme Belarte (ICREA-ICAC), en el marc de l’ajuda FI concedida per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Va gaudir d’aquesta ajuda fins el desembre de 2022, mes en què va continuar la tesi en el marc de l’ajuda FPU concedida pel Ministerio de Universidades.