Breu currículum
La Dra. Livarda és arqueobotànica amb un interès especial per l’arqueologia de l’alimentació i dels sabors, així com pel desenvolupament de noves metodologies per a la identificació de pràctiques agrícoles del passat.
Livarda és investigadora sènior a l’ICAC-CERCA, després d’haver ocupat un contracte Ramón y Cajal a l’ICAC-CERCA (2018-2024) i una plaça com a professora titular (Assistant Professor) al Departament de Clàssiques i Arqueologia de la Universitat de Nottingham, Regne Unit (2011-2018).
Ha dirigit, codirigit i col·laborat en nombrosos projectes de recerca internacionals, principalment a l’Egeu, però també en altres zones d’Europa i l’oest d’Àsia. La seva recerca ha estat finançada per via competitiva amb més d’un milió d’euros.
La Dra. Livarda és editora en cap de la revista Environmental Archaeology, membre dels consells editorials de les revistes International Journal of Gastronomy and Food Science i Food and History, i membre del consell assessor editorial de la revista Athens University Review of Archaeology (AURA). També és membre del subcomitè de Lefkandi de la British School at Athens des del 2012, i de l’Association of Environmental Archaeology (membre electa 2012-16, 2019-2023, designada des del 2023). A més, va ser membre del Peer Review College del Consell de Recerca d’Arts i Humanitats (Regne Unit) durant el període 2017-2022.
Té una àmplia experiència docent en educació superior, tant en estudis de postgrau com de grau. És Associate Fellow de la Higher Education Academy en reconeixement dels assoliments en el marc dels estàndards professionals del Regne Unit per a l’ensenyament i el suport a l’aprenentatge en l’educació superior, i és professora associada de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Fins ara ha dirigit més de deu tesis doctorals i supervisat diverses tesis de màster.
Principals activitats de recerca en curs:
– Investigadora principal del projecte “DarkAegean”. The agricultural economy of the Aegean ‘Dark Ages’ through machine learning-powered 3D cereal grain morphometrics (projecte de recerca I+D+I, PID2022-139907NB-I00).
– Investigadora principal, juntament amb H. A. Orengo, del projecte de recerca Urbanisation, commerce and foodways in the Roman world (Urbanització, comerç i hàbits alimentaris al món romà).
– Coeditora de la col·lecció de 50 llibres Elements in the Archaeology of Food de Cambridge University Press, amb la Dra. Katheryn Twiss (Stony Brook University, Nova York).