Breu currículum
Graduada en Arqueologia per la Universitat de Barcelona l’any 2021. A partir del seu Treball Final de Grau titulat “Els assentaments del nord-est peninsular entre l’arribada dels cartaginesos i les primeres revoltes contra els romans”, dirigit pel Dr. Jaume Noguera (UB) i pel qual va rebre la Matrícula d’Honor, va començar a interessar-se per les estructures defensives ibèriques relacionades amb la Segona Guerra Púnica. Durant el 2021 també va gaudir de la Beca de Col·laboració en departaments (MEFP), amb el Dr. Joan Sanmartí (GRAPCE-UB) com a tutor, desenvolupada al departament d’Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona. Durant els seus estudis de grau va participar en diverses excavacions i prospeccions arqueològiques, en jaciments com Darró (Vilanova i la Geltrú), Masies de Sant Miquel (Banyeres del Penedès), el Camp de les Lloses (Tona), la necròpolis de Castellons de Flix IV (Flix), el Puig de Sant Andreu (Ullastret), Castellet de Banyoles (Tivissa) o el Vilar (Valls) entre d’altres.
Durant el 2022-2023 va cursar el màster interuniversitari d’Arqueologia Clàssica Aplicada. Recerca i Transferència de la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant el transcurs del màster, va obtenir la beca PIR (Programa d’Iniciació a la Recerca) oferta per l’ICAC i desenvolupada amb l’equip de Protohistòria de la mateixa institució. El Treball de Final de Màster que va realitzar en el marc de la beca, titulat “Els ibers cessetans en el marc de la Segona Guerra Púnica i les primeres revoltes contra els romans” i dirigit per la Dra. Maria Carme Belarte (ICREA-ICAC), va rebre la Matrícula d’Honor. El contacte amb l’ICAC li va permetre participar en excavacions arqueològiques dutes a terme pels equips de Protohistòria, dirigit per la Dra. Maria Carme Belarte (ICREA-ICAC), i d’Arqueologia dels paisatges culturals i paleoambient, dirigit pel Dr. Josep Maria Palet (GIAP-ICAC), d’aquesta mateixa institució, en jaciments com Costa de la Serra (La Secuita), Meranges I (Meranges) o Mas Cap de Ferro (Nulles).
El gener de 2024 va començar la seva tesi doctoral, titulada “Les estructures de combustió protohistòriques del litoral mediterrani de la península Ibèrica des d’una perspectiva etnoarqueològica”, dirigida per la Dra. Maria Carme Belarte (ICREA-ICAC), en el marc de l’ajuda FPI concedida per l’Agència Estatal d’Investigació. La seva incorporació al projecte TRANSCOMB-2 li permet formar-se en el seu nou interès per l’arquitectura domèstica, l’etnoarqueologia i l’arqueologia experimental.