Breu currículum
Navjot Kour és investigadora postdoctoral (Agencia Estatal de Investigación PCI2021-122026-2B) al grup d’Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’ICAC. La seva recerca versa sobre la relació entre els recursos hidrològics del sud d’Àsia i els diferents assentaments hidrològics de la zona, a través de l’estudi combinat dels patrons d’assentament i la seva cultura material, fent ús de les eines innovadores de l’àmbit de l’arqueologia computacional.
El seu projecte de recerca actual, RIVERINE, incorpora l’ús de múltiples conjunts de dades històriques per a estudis basats en el paisatge (mitjançant procediments de detecció remota), integra l’eina geoestadística robusta i permet la reproducció automàtica computacional per a la recerca del paisatge. El projecte té una aproximació interdisciplinària que combina elements de l’arqueologia, la geografia històrica, la geomorfologia fluvial, la teledetecció i la computació estadística.
La inclusió de dades multitemporals a gran escala, juntament amb classificacions basades en fluxos de treball d’aprenentatge automàtic i nova datació calibrada de monticles arqueològics té per objectiu l’obtenció de dades quantificables que vagin molt més enllà de la simple declaració d’una possible relació entre els jaciments arqueològics i característiques de la hidrologia de la zona (per exemple, paleocanals).
Aquestes anàlisis tenen per objectiu investigar la natura d’aquesta relació i com els primers pobladores de les ribes dels rius es van veure afectats i, en última instància, es van adaptar a les condicions ambientals canviants. En aquest sentit, RIVERINE desenvoluparà noves aproximacions en el sí de l’arqueologia del sud d’Àsia. El projecte també vol aportar noves eines i fluxos de treball per a l’estudi de paisatges de ribera en perill en altres zones del món.
Des de 2015, Kour ha estat treballant en excavacions arqueològiques de les planes del nord-oest de l’Índia. El 2010 va obtenir la seva llicenciatura. Després d’obtenir dues titulacions de màster, en Història, el 2012, i en Arqueologia, el 2014, l’any 2015 es va incorporar al programa de doctorat de la MS University of Baroda Gujarat en 2015. El seu projecte de tesi doctoral es va centrar en la recerca arqueològica de les planes exteriors de Jammu (Índia), amb l’objectiu principal d’aconseguir identificar el llegat arqueològic de l’ària i comprendre les tècniques d’adaptació al paisatge dels primers habitants de la zona.