Breu currículum
La primera etapa laboral (1989-2002) se centrà en l’arqueologia d’intervenció. Aquesta començà amb una fase inicial d’aprenentatge en el Taller Escola d’Arqueologia de Tarragona (TED’A, anys 1989 i 1990). Entre els anys 1990 i 1993 vaig treballar com a professional lliberal, i l’any 1993 em vaig integrar a l’empresa Codex – Arqueologia i Patrimoni assumint tasques de cap d’àrea d’intervenció. De forma paral·lela, entre els anys 1995 i 1999 era investigador associat del Equip de Recerca Arqueomètrica de la Universitat de Barcelona (ERAUB), on es desenvolupà la tesi doctoral sobre La ceràmica comuna tardoantiga a Tàrraco (1999), editada aquell mateix any pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. En aquests anys la recerca estigué associada als treballs de camp i destaquen les publicacions sobre les vil·les romanes de l’ager Tarraconensis, el descobriment de les termes públiques i el cuniculus de la ciutat, diversos aspectes de topografia funerària, urbanisme intramurs i ceramologia. Tot això, preferentment, sobre l’Antiguitat Tardana.
L’any 2002 m’incorporo a l’ICAC com a investigador contractat i actualment soc professor de recerca. Compagino aquesta dedicació amb la docència en el Màster d’Arqueologia Clàssica Aplicada de la UAB/ICAC/URV, a més de col·laboracions amb l’Escola-Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA/URV) i amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Sant Fructuós (INSAF). Coordino l’equip de recerca de Arqueologia Tardoantiga i Cristiana, integrat en el MIRMED-GIAC (Núm. Generalitat 2021 SGR-790). Com a investigador he desenvolupat diversos projectes de recerca, preferentment a l’àrea tarraconense. Aquí destaco la primera Planimetria Arqueològica de Tarraco, estudis sobre el Circ i l’Amfiteatre de la ciutat i, especialment, el projecte Catedral de Tarragona, amb la descoberta del Temple d’August i l’anàlisi de la transformació tardoantiga de l’Acròpolis. En els últims anys la meva activitat també s’ha centrat en les tècniques de representació i d’anàlisi de l’Arquitectura tardoantiga i en el projecte de recerca sobre la ciutat visigoda de València la Vella (Riba-roja de Túria, País Valencià). S’han efectuat projectes ministerials I+D, un altre finançat per Recercaixa (2015) i altres de transferència del coneixement.
Actualment disposo de l’Acreditació de Recerca Avançada / Catedràtic per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).